БАБА МАРТА ЗА ДЕЦАТА

За инициативата

За трета поредна година организираме инциативата „Баба Марта за децата“. Предлагаме на благотворителен базар ръчно изработени мартеници, направени от няколко жени от село Горна Брезница, община Кресна. Приходите от продажбата ще бъдат използвани за нуждите на Център за настаняване от семеен тип за деца лишени от родителска грижа „Любен Каравелов“ в град София, квартал Модерно предградие.

Мартениците могат да бъдат закупени на уеб страницата на Сдружението, като доставяме в цял свят. С помощта на нашите доброволци организираме и продажбата на мартеници на територията на по-големи фирми.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Снимки: Оцвети Великден 2016. Автор: сдружение Heroes Wanted. Всички права запазени ©

Какво постигнахме досега

През 2017 година инициативата “Баба Марта за децата” събра 2589 лева.

Средствата бяха изразходвани за облагодаряване на двора на Центъра за настаняване на деца лишени от родителски грижи. Децата вече могат да прекарват слънчевите дни навън в игри и забавления. Организирахме и 2 екскурзии с отремонтирания микробус на Центъра.

През 2018 година успяхме да съберем малко над 5000 лева.

Средствата бяха изразходвани за подобряване на учебната база в Центъра. Бяха закупени редица учебни помагала, книги и учебници. В Центъра има вече и компютър за децата, както и осигурен непрекъснат достъп до интернет през цялата година.

Нашите цели за 2019 година

Със събраните средства от инициативата ни през тази година, планираме да огранизираме летен лагер в Родопите, в който да вземат участие както децата от ЦНСТ „Любен Каравелов“, така и деца от други Центрове. Към инициативата ще приобщим и деца от редовните училища, с които ще прекараме незабравими моменти край лагерния огън и ще изградим дълготрайни приятелства.

За децата

В ЦНСТ „Любен Каравелов“ е с капацитет до 20 деца, най-малките са 4 годишни, а най-големите са на около 14. По-големите деца учат в съседното училище, а за по-малките се грижат възпитателките и директорката на дома г-жа Иванова.

Бъди част от Баба Марта за децата

Подкрепи нашата дейност като поръчаш мартеници за теб и твойте близки!

bg_BGBulgarian
bg_BGBulgarian