КАЛОЯН

Здравейте,

трудно ми е да пиша това писмо, защото много дълго време отказвах да призная пред себе си , че имаме нужда от помощ. Може би от гордост или възпитание не знам .

Калоян се роди 1100гр.в последните дни на шестият месец и успя да изненада всички. Много дълго време беше в кувьоз и това се отрази на зрението му. Той е интелктуално съхранен, може да общува нормално. Посещава училище за зрително затруднени деца и се обучава според възможностите си. Обича да слуша музика , да плува и да се разхожда в парка.

Въпреки  лошите  прознози се пребори и продължи напред.

Сега Калоян е на 15г. с диагноза ДЦП/детска церебрална парализа/ квадри пареза, слепота и епилепсия. Може да прави няколко крачки с чужда помощ, краката и ръцете нямат добра мускулатура. Има сраствания на сухожилията и мускулите, които му пречат на движенията.

Лечението, което може да облекчи състоянието на ръцете и краката е Фибротомия, тя  не се извършва в България по здравна пътека. Най- близката държава, където можем да направим това е в Сърбия ,цената е 2 850 Евро.

Трудно ми е  да споделя , че имам нужда от финансова помощ за лечението му.

След тази Фибротомия движенията ще  бъдат свободни, ще може да се движи по – лесно, което ще му позволи да развие мускули за да води по-независим живот. Това не е излекуване на ДЦП, тази болест не може да бъде излекувана при него, защото е в много тежка форма. Но се надявам да може да се движи повече, да се научи да се храни сам, да научи  Брайловата азбука.

Имам наблюдения и  видях всевъзможни престъпления от лекари, които правят всичко за пари , лишени от морал и Хипократовата клетва е нищо пред силата на парите. Видях родители, които използват болните си деца, за да живеят добрена техен гръб . Чувствам се  зле от това и няма да се обидя на никой, ако не  чувства нужда да помогне.

Сметката по която може да дарите :

BG23PIRB91701745058399 Банка Пиреос

Людмила Маринова/майка на Калоян Маринов/

Всеки който иска може да ми пише на лично съобщение, за повече информация или  за лична среща винаги сме отворени.

Не давайте помощ,  ако не го усещате със сърцето си.

Всеки лев е ценен само ако се дава с любов!

Не искам всичко и на всяка цена, вярвам на съдбата!

Ако не успеем да направим тази фибротомията на Калоян, ще го приема като знак на съдбата и пак ще продължим напред с много любов. Калоян е едно щастливо дете, ходи на училище има  много приятели и една прекрасна сестра, която на всеки свой рожден ден си пожелава Калоян  да се оправи. Тя е 9г., но вече знае какви са истинските ценности .Радвам, че тя ще бъде част от един новият свят където добрите хора ще бъдат повече от лошите.

Истинските неща се случват когато трябва.

През всичките тези  дни, когато не знаехме дали ще живее започна истинския катарзис , който успя да ни промени. Мен ме направи по вярваща, по силна и по мъдра. Приятелите вече  не са същите,  някои се оттеглиха мълчаливо, други помагаха, намерихме нови, наистина промяната беше пълна . Научих да отсявам истинските хора, да ценя живота и да общувам стойностно.

Видях съпруга си, който ни обичаше толкова много,  че не ми позволи да падна духом и беше до мен в най трудните моменти.

Ние сме четири членно щастливо семейство с много приятели и нямаме нужда от съжаление.

Щастлива съм, че имах силата да родя още едно дете, научих се да ценя хората, бъда по- добра , в действията си и в мислите,  научих се да обичам, да прощавам, да помагам и да бъда щастлива във всеки момент.

Благодаря на съдбата защото всеки ден срещам нови предизвикателства и все по – истински хора.