Помощ за Наталия

През 2009 г. Наталия за първи път се сблъсква с пулмоналната артериална хипертония. Оттогава животът ѝ е белязан от жестокото заболяване и вече близо шест години тя продължава да се бори.

Сега, въпреки успешната трансплантация на бял дроб, Наталия се налага да пътува за специализирани медицински прегледи на всеки 2 месеца до Виена, Австрия. Това са разходи, които възлизат на около 1000 лв за всеки преглед, които семейството на Наталия не може да си позволи и за които набираме средства.

Ние от Heroes Wanted призоваваме към съпричастност със състоянието и възможностите на Наталия и отправяме молба за редовни периодични дарения, дори и с малки суми в полза на нейната кауза за нормален живот.

Историята на Наталия

Болестта на сините устни и ръце, както я наричат, може да застигне всекиго. Никой и никъде по света не е застрахован. Не можеш да дишаш и се уморяваш от най-малкото движение, получаваш отоци по краката и ръцете, устните и ръцете ти посиняват, задушаваш се. Спиш с кислородна маска, а изкачването на стъпала се оказва огромно изпитание.

Когато терапията с трепостелин те поддържа, но не може да те излекува, а лекарите са убедени, че единственият изход от смъртта е двустранна белодробна трансплантация… Това е предизвикателство пред живота и животът може да победи. За съжаление, двустранна белодробна трансплантация не може да бъде направена в България, поне на този етап.

На 9 март 2016 година нашата приятелка Наталия Маева бе дарена с втори шанс за живот, когато бе успешно трансплантирана и получи своя нов бял дроб в Клиниката по гръдна хирургия на Университетската болница във Виена, Австрия. Благодарим на семейството на донора за благородния акт, което в такъв момент взе толкова съдбоносно решение, което помогна на Наталия да диша отново нормално.

Въпреки всички затруднения като болнични прегледи, кризи и нови терапии, Наталия се превърна в мотора на пациентското формирование „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“ (www.bspph.net). Да помогнем на състоянието ѝ чрез редовни дарения, дори и с малки суми. Благодарим от нейно име!

ДА ПОМОГНЕМ НА НАТАЛЛИЯ

БАНКОВ ПРЕВОД

еднократно дарение

BGN – BG26UNCR7000 1522 1023 59
EUR – BG43UNCR7000 1522 0893 46
BIC(SWIFT) – UNCRBGSF
Титуляр: Наталия Стефанова Маева

EPAY.BG

еднократно дарение

PAYPAL.COM

еднократно дарение

PAYPAL.COM

месечно дарение

image
image
image
image
image
image
image
image